2022 metų spalvos: ką spalvinsim ir prie ko derinsim?

2022 metų spalvos: ką spalvinsim ir prie ko derinsim?

Dar gruodžio viduryje Pantone pranešė mums, kokia spalva bus šių metų topų topas ir paaiškėjo, kad visai netoli nuklydau, manydama, jog tai bus žydra. Išties 2022 metų spalvos pasirinkimas – žiemės mėlyna arba kaip sako patys Pantone – Very Peri.

Tai labai švelni melsva spalva su violetinės ir raudonos spalvų pustoniais, kuri be kita ko man primena itališkus paplūdimius ir jūros bei giedro dangaus samplaiką. Ši spalva šiemet gali nugulti visur: pradedant jaunosios nagais ar puokšte ir baigiant pamergių ar net pačios jaunosios suknele.

Tačiau tikiu, kad ši spalva kai kam gali pasirodyti įnoringa ir nesuprantama, todėl skubu papasakoti ar priminti, su kuo galima ją suderinti.

Subalansuota harmonija

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšatė _ pastelės _ 2022 metų spalva _ žiemės mėlyna _ spalvų derinimas
Vilma Wedding & Event Planner: šių metų spalva puikiai dera su švelniomis pastelėmis. (Photo: Pantone)

Jeigu ieškote labai švelnaus ir paprasto, nereikalaujančio daug pastangų bei drąsos derinio, tai žiemės mėlyną suderinkite su šiltomis ar šaltesnėmis pastelėmis. Tarp tokių atspalvių gali būti ir lotoso rožinė ar prigesintas plytos atspalvis bei granito žalia.

Labai svarbu tinkamai pasirinkti akcentus ir teisingai išdėlioti prioritetus. Pavyzdžiui, puokštei galite vis dar rinktis baltą pagrindą, tačiau šalia įterpti ir 2022 metų spalvos gėles bei visą puokštę įsupti į eukalipto lapų skraistę. Jeigu jūsų šventė vyks rustic stiliaus vietoje, kur jau vyrauja žalsvi ir rusvi atspalviai, tai šventės dekorui pakaks pritaikyti žiemės mėlynumo servetėles ir žvakes.

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių dekoras 2022 _ pastelė _ spalvų derinimas _ Vilma Rapšaitė _ vestuvės Italijoje _ santuokos planuotoja ir koordinatorė užsienyje
Vilma Wedding & Event Planner: Šios spalvos sukurs lengvą ir subtilų toną visam šventės dekorui. (Photo: Pinterest)

Gamtos įkvėpta spalvų gama

Vilma Wedding & Event Planner _ VVilma Rapšaitė _ 2022 metų spalva _ deriniai _ gamtos spalvos
Vilma Wedding & Event Planner: Gamtos atspalviai dera kone su visomis spalvomis. (Photo: Pantone)

Labai retai galime išvysti melsvą spalvą derinamą kartu su šiltais žalios atspalviais, bet suteikite šiam deriniui šansą. Itin gilus, pavasariu ir saulės spinduliais kvepiantis spalvų ansamblis gali nepakartojamai gražiai atrodyti Umbrijos regione.

Pasirinkite šventę švęsti apsupti miškų, suriškime baltą puokštę žiemės mėlynumo atlasiniu kaspinu, ant stalo dėkime to paties atspalvio meniu ir viską suderinkime su skaidrius stiklu. Būtent taip aš įsivaizduoju pasakų ir gamtos įkvėptas vestuves.

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ šių metų spalva _ žiemės mėlyna _ derinimo pavyzdžiai _ išskirtinės vestuvės Italijoje 2022
Vilma Wedding & Event Planner: Žaluma ir rausvos bei rusvos spalvų persipynimas su žiemės mėlyna sukuria itin natūralų įvaizdį. (Photo: Pinterest)

Klasika ir elegancija su ryškiu akcentu

Vilma Wedding & Event Planner _ klasikiniai spalviniai deriniai su very peri _ nuotakos puokštė _ balta ir žiemės mėlyna _ Vilma Rapšaitė _ vestuvių Italijoje planuotoja organizatorė ir koordinatorė
Vilma Wedding & Event Planner: Klasika yra saugus ir užtikrintas pasirinkimas derinant ypatingas spalvas. (Photo: Pantone)

Dar niekas niekada neprašovė pasirinkęs klasiką. O kas yra klasika Italijoje? Komo ežero pakrantė, balta it sniegas suknelė ir dailus juodas kostiumas ar smokingas. Tačiau net ir tokioje vietoje mes tikrai galime įterpti 2022 metų spalvos akcentą.

Rinkimės ilgą stalą šventinei vakarienei ir padenkime jį balta staltiese bei keramika. Stalo viduriu paleiskime žiemės mėlynumo gausiai gėlių žiedais išpuoštą takelį. Daugiau čia nieko nebereikia – mada, prabanga ir pasakiška atmosfera vienoje vietoje.

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ vestuvvių kietimai _ very peri _ vestuvės Italijoje _ žiemės mėlyna _ santuokos koordinatorė ir prganizatorė
Vilma Wedding & Event Planner: Subtilus baltos ir žiemės mėlynumo derinys. (Photo: Pinterest)

2022 metų spalvos žaismingi deriniai

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ žiemės mėlyna _ very peri _ ryškūs deriniai _ šių metų spalva _ PANTONE
Vilma Wedding & Event Planner: Ryškūs tonai suteikia vestuvių šventei dar daugiau šilumos ir jaukumo. (Photo: Pantone)

Ryškūs rožinės atspalviai, oranžinė ar geltona – visa tai tikrai gali įsikomponuoti į jūsų šventę, kurios pagrindiniu smuiku griežia 2022 metų spalva. Kadangi žiemės mėlyna yra vienas iš nedaugelio šiltų mėlynos spalvos pavyzdžių, jis nuostabiai dera su visais kitais šiltais atspalviais.

Na, o kas gali nuginčyti, kad žiemės mėlyna ir Amalfio citrinų geltona nėra gera pora? Vos pamačius šių metų spalvą supratau, kad būtent ji turėtų užkariauti Amalfio pakrantę. Čia ji neįtikėtinai gerai derės su citrusiniu dekoru ant stalų ar geltonomis gėlėmis jaunosios puokštėje.

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ ryškūs spalvų deriniai _ 2022 metų spalva _ vestuvių planuotoja korodinatorė
Vilma Wedding & Event Planner: Ryškūs ir kontrastingi spalvų deriniai priartins jus prie pietų Italijos charakterio. (Photo: Pinterest)

Žinoma, visos poros ir jų norai yra skirtingi, todėl jums vadovautis naujausiomis tendencijomis tikrai nėra būtina, jeigu žiemės mėlyna nėra jūsų mylima spalva. Verčiau įgyvendinkime jūsų svajonėse sukurtą vestuvių konceptą ir įamžinkime meilę visuomet madingoje Italijoje.

Vilma Rapsaite vestuviu organizatore ir planuotoja Italijoje Lietuvoje Ispanijoje Portugalijoje Graziausios vestuves pasaulyje lietuvoje
Vilma Rapšaitė – jūsų svajonių vestuvių Italijoje organizatorė

Svajojate apie vestuves Italijoje?

Registruokitės konsultacijai ir gaukite rūpimus atsakymus

Dalintis: