2024-ųjų vestuvės. Kokios jos?

2024-ųjų vestuvės. Kokios jos?

2024-ųjų vestuvės, bent man, prasidės jau labai netrukus. Nekantrauju ir aš ir jaunavedžiai, o tuo pačiu, manau, ir daugelis kitų organizuojančių vestuves šiais metais. Tik kokios jos bus? Didelės, o gal mažytės? Spalvingos ar klasikinės? Atostogų metu turėjau progą pasižvalgyti, ką gi pranašauja brides.com, theknot.com ir kiti, bei skubu pasidalinti įdomiausiais spėjimais.

Nedidelės vestuvės vis dar „ant bangos“

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių planavimas organizavimas koordinavimas 2024 2025 _ 2024-ųjų vestuvės _ Vilma Rapšaitė (4)
Vilma Wedding & Event Planner: Nedidelės vestuvės vis dar madingos, tačiau sugrįžo ir didesnių vestuvių užsienyje populiarumas. (Nuotr. Sivakoff Photography)

Mikro 2024-ųjų vestuvės – mada atkeliavusi dar iš karantino laikų. Savaime suprantama, kodėl jos ir šiemet bus madingos. Juk kas nenorėtų intymios, jaukios ceremonijos, kurioje jaunuosius suptų patys brangiausi ir artimiausi žmonės?

Ši tendencija dar gyvuoja, spėju, ir dėl to, kad daugelis porų pastaraisiais metais vietoje didžiulių vestuvių Lietuvoje, renkasi destination wedding. Dažnai dėl kelionės svečių sąrašas sumažėja, bet lieka kokybiškas ir artimas.

Veiklos ne tik santuokos dieną

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių planavimas organizavimas koordinavimas 2024 2025 _ 2024-ųjų vestuvės _ Vilma Rapšaitė (5)
Vilma Wedding & Event Planner: Galime suorganizuoti aitentiškas veiklas ne tik santuokos dienq. (Nuotr. Sivakoff Photography)

Pamačiusi, kad 2024-ųjų vestuvės planuoja būti ne vienos dienos pramoga, o prasitęsti prieš ar po santuokos dienos, labai nudžiugau. Kaip tik praėjusių metų sezonas parodė, kad jaunieji ir jų svečiai kur kas geriau atsipalaiduoja ir susipažįsta su Italija, kai prieš šventę arba po jos įsitraukia į įdomias veiklas.

Nežinau, ką tokiu atveju siūlo kitos šalys, tačiau Italija pasiruošusi jus priimti į picos gaminimo vakarėlį, mocarelos edukaciją, Limoncello turą ir įvairias kitas veiklas. Jos padės sumažinti jaudulį, svečiams artimiau susipažinti tiek tarpusavyje, tiek ir su šalimi, į kurią juos pakvietėte.

Svečių dress kodas

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių planavimas organizavimas koordinavimas 2024 2025 _ 2024-ųjų vestuvės _ Vilma Rapšaitė (3)
Vilma Wedding & Event Planner: Koordinuota svečių apranga – vėl populiarėja 2024-aisiais. (Nuotr. Sivakoff Photography)

Jau kurį laiką stebiu tendenciją, kuri bent minimaliai nukreipia svečius tam tikra linkme, kalbant apie jų vestuvinę aprangą. Panašu, kad 2024-ieji atkeliauja su paskatinimu jauniesiems – imkite ir pasakykite savo svečiams, apie kokią jų aprangą svajojate.

Tai gali būti kiek „draudžiama“ spalva, pvz., jokių juodų kostiumų, tiek ir pateikta konkreti spalvų paletė – „dėvėkite kažką žalio“. Taip pat dress kodas gali atspindėti ir suknelių ilgį ar formalumo laipsnį. Tik svarbu prisiminti, kad švęsdami vestuves Italijoje, turėtumėte atsižvelgti į čia ir konkrečiame pasirinktame regione, vyraujančią atmosferą. Na ir nepamirškite, kad svečiai gali nesilaikyti jūsų nurodymų, bet jums dėl to vestuvių diena tikrai nebus prastesnė.

Sėdimos vietos ceremonijoje

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių planavimas organizavimas koordinavimas 2024 2025 _ Vilma Rapšaitė (2)
Vilma Wedding & Event Planner: 2024-ųjų vestuvės kviečia pagalvoti apie svečius ir ceremonijos metu. (Nuotr. Sivakoff Photography)

Bažnytinės santuokos ceremonijos vyksta bažnyčioje, kur visuomet yra galimybė prisėsti. Kita vertus, civilinės santuokos ceremonijos dažnai organizuojamos tokiose vietose, kur nėra nuolatinių kėdžių ar suolų. Bet 2024-ųjų vestuvės, o kartu ir aš pati sakau, kad laikas jūsų svečiams prisėsti, kad ir kokią ceremoniją pasirinkote.

Taip, civilinė ceremonija, net ir Italijoje, yra gana trumpa. Tačiau kam svečius negrabiai sustatyti, kai galima juos tvarkingai susodinti ant patogių kėdžių, kurias dar galima paversti ir dekoro detale. Taip ne tik nudžiuginsite svečius, bet ir fotografus, kurie tikrai pasimėgaus estetišku jūsų ceremonijos kadrų kūrimu.

Tai – tik mažytė dalis to, ką šie metai atneša į vestuvių pasaulį. Pasistengsiu išgryninti ir jau netrukus įkelti jums dar keletą 2024-ųjų tendencijų. Bet nepamirškite, kad pačios madingiausios vestuvės visuomet bus tos, kurios suorganizuotos pagal jūsų norus ir svajones. O čia aš galiu padėti – pasikalbėkime.

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvių planuotoja organizatorė koordinatorė Vilma Rapšaitė _ civilinė simbolinė bažnytinė santuoka užsienyje _ Amalfio pakarnatė _ Toskana _ Komo
Vilma Rapšaitė – jūsų svajonių vestuvių planuotoja Italijoje

Svajojate apie vestuves Italijoje?

Registruokitės konsultacijai ir gaukite rūpimus atsakymus

Dalintis: