Civilinė santuoka Italijoje: ką svarbu žinoti?

Civilinė santuoka Italijoje: ką svarbu žinoti?

Civilinė santuoka Italijoje dažnam atrodo savaime suprantamas dalykas ir mes tiesiog nekalbame apie jos skirtumus nuo Lietuvoje registruojamos santuokos. Tačiau tiesa ta, jog skirtumų čia tikrai nemažai, o jų nežinantys jaunieji gali truputį pasimesti. Bet aš ir esu čia tam, kad jums padėčiau susipažinti su Italijos kultūra, įstatymais ir reikalavimais bei nuvesčiau iki didžiojo „Si“.

Vietos pasirinkimas kiek ribotas

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ vestuvės Italijoje _ civilinė santuoka _ Sant'Eustachio bazilika _ Amalfio pakrantė _ pavasaris 2022 _ vestuvių organizatorė planuotoja koordinatorė 2022 2023
Vilma Wedding & Event Planner: Tai, kad ne visose Italijos vietose galima galiojanti santuoka tikrai nereiškia, kad galimos vietos nėra įspūdingos.  (Photo: Sivakoff Photography)

Išvažiuojamoji civilinė ceremonija Lietuvoje gali vykti bet kur. Svarbu, kad jūsų išsirinkta vieta įeitų į miesto ar rajono ribas, o jūs gebėtumėte nurodyti jos tikslų adresą. Tai reiškia, kad net tėvų ar senelių sodyboje galite sumainyti aukso žiedus.

Tačiau civilinė santuoka Italijoje turi aiškiai apibrėžtas konkrečias vietas, į kurias atvyksta savivaldybės darbuotojai. Tai gali būti pačios savivaldybės salė, balkonėlis viloje, parkas ar kita kultūriškai be istoriškai įsimintina vieta. Visose kitose vietose, kurios nėra nurodytos savivaldybės, galimos tik negaliojančios simbolinės santuokos ceremonijos.

Kaina nebūtinai visur vienoda

Vilma Wedding & Event Planner _ vestuvės užsienyje _ prabangi santuoka Italijoje _ vestuvių planuotoja _ organizatorė ir koordinatorė _ užsakymai 2022 metams
Vilma Wedding & Event Planner: Prabangioji Komo ežero pakrantė gali pasiūlyti visiems biudžetams tinkamų civilinės santuokos vietų. (Photo: Sivakoff Photography)

Jeigu Lietuvoje galioja vienas standartinis įkainis išvažiuojamai ceremonijai, tai Italija šiuo klausimu yra kur kas margesnė.

Taip, pati santuokos ceremonija yra standartinė pasirinktam regionui ir kainuoja tiek pat, tačiau kiekvienos pasirinktos civilinės santuokos vietos kaina – labai skirtinga. Taip yra todėl, kad išvažiuojamoji ceremonija dažniausiai vyksta privačiose teritorijose, kuriose mokama nuoma už galimybę susituokti būtent ten.

Tiesiog nenustebkite, jeigu pateiktame civilinės santuokos vietų sąraše pamatysite daug ir įvairių kainos variacijų.

O kokia kalba prisieksime?

Vilma Wedding & Event Planner _ Vilma Rapšaitė _ vestuves italijoj _ santuoka uzsieny _ vestuvių planavimas _ vestuvių organizatorė _ santuokos koordinatorė
Vilma Wedding & Event Planner: Jūsų ceremonijos metu vertėjaus kompetetingas vertėjas – aš! (Photo: Sivakoff Photography)

Kaip ir greičiausiai visur, civilinė santuoka Italijoje vyksta tos šalies kalba, kurioje esame. Šiuo atveju – italų. Bet, kaip ir visur, jūs įstatymiškai negalite susituokti italų kalba, jeigu nesate italas. Sakysite, tai dabar jau viskas, lieka tik bažnytinė ceremonija Italijoje? Tikrai ne!

Santuokos ceremonija vyksta italų kalba, tačiau jums visą ceremoniją vertėjauja kompetentingas ir sertifikuotas vertėjas. Na, o dirbant su manimi, tai tiesiog aš. Todėl patikėkite, su manimi jūs tikrai nepramiegosite savo didžiojo „Si“, o jį ištarus jūsų santuoka tikrai galios ne tik Italijoje, bet ir Lietuvoje.

 

Kartais mes net nesusimąstom, kokie skirtingi gali būti papročiai, įstatymai, taisyklės ar net mažos smulkmenos kiekvienoje šalyje. Todėl jeigu tik kyla klausimas, nedvejodami jį užduokite, nes bendravimas vestuvių organizavime yra pati svarbiausia dalis.

Vilma Rapsaite vestuviu organizatore ir planuotoja Italijoje Lietuvoje Ispanijoje Portugalijoje Graziausios vestuves pasaulyje lietuvoje
Vilma Rapšaitė – jūsų svajonių vestuvių organizatorė Italijoje. (Photo: Sivakoff Photography)

Svajojate apie vestuves Italijoje?

Registruokitės konsultacijai ir gaukite rūpimus atsakymus

Dalintis: